Beoordeeld met een 10
Filteren
Sorteer op:
Helaas geen producten gevonden Probeer een andere filtering of een andere categorie

Soorten Pompen

Als vakvrouw of -man in de technische sector weet je dat het kiezen van het juiste pomp apparaat cruciaal is voor het succes van je project. Maar hoe vind je de perfecte pomp die aan al je eisen voldoet? Daar zijn wij voor! Bij BVW Technische Groothandel hebben we een breed assortiment aan pompen om je op weg te helpen. Hier is een overzicht van enkele populaire pomptypes die je kunt kiezen:

Bij BVW Technische Groothandel begrijpen we dat iedereen unieke behoeften heeft. Daarom bieden wij niet alleen een breed assortiment aan pompen, maar ook de nodige expertise en ervaring om je te helpen de juiste keuze te maken. Vertrouw op onze deskundige adviezen, hoogwaardige producten en maatwerkoplossingen om jouw projecten tot een succes te maken.

Werking en toepassingen centrifugaalpompen

Centrifugaalpompen werken door het creëren van een centrifugale kracht die het water of de vloeistof door de pomp naar de gewenste locatie verplaatst. Deze pompen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals:

Voordelen en nadelen van een centrifugaalpomp

Enkele voordelen van centrifugaalpompen zijn:

Er zijn echter ook enkele nadelen aan verbonden:

Tips voor de aankoop van een centrifugaalpomp

Houd rekening met de volgende tips bij een centrifugaalpomp kopen:

Werking en toepassingen dompelpompen

Dompelpompen zijn ontworpen om volledig ondergedompeld te worden in water. Ze werken door water aan te zuigen en via een persleiding naar de gewenste locatie te verplaatsen. Ze zijn ideaal voor het leegpompen van kelders, zwembaden, vijvers of bouwputten. Wij zetten onze jarenlange ervaring en expertise in om je te helpen bij het kiezen van de juiste dompelpomp voor jouw project.

Voordelen en nadelen

Dompelpompen bieden tal van voordelen:

Er zijn echter ook enkele nadelen:

Tips voor de aankoop van een dompelpomp

Bij een dompelpomp kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

Werking en toepassingen grondwaterpompen

Grondwaterpompen zijn speciaal ontworpen om water uit de grond op te pompen en te verplaatsen naar waar jij het nodig hebt. Deze pompen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals het irrigeren van landbouwgronden, het leveren van drinkwater, en zelfs voor industriële processen. Er zijn verschillende soorten grondwaterpompen, zoals de dompelpomp, die volledig ondergedompeld wordt in het water en daardoor zeer efficiënt werkt.

Voordelen en nadelen

Het gebruik van grondwaterpompen heeft een aantal voordelen:

Er zijn echter ook enkele nadelen:

Tips voor de aankoop van een grondwaterpomp

Bij een grondwaterpomp kopen, is het belangrijk om de volgende zaken in overweging te nemen:

Werking en toepassingen tapwaterpompen

Een tapwaterpomp, ook wel bekend als een grondwaterpomp of dompelpomp, is een apparaat dat water uit de grond pompt en naar je leidingen transporteert. Dit type pomp is ideaal voor bedrijven in de bouw, installatietechniek, renovatie en industrie die een betrouwbare watervoorziening nodig hebben. Tapwaterpompen zijn essentieel voor het realiseren van duurzame verwarming en energie-efficiënte oplossingen.

Voordelen en nadelen

Voordelen:

Nadelen:

Tips voor de aankoop van een tapwaterpomp

 1. Kies een betrouwbare leverancier: BVW Technische Groothandel staat voor persoonlijke aandacht, ervaring en expertise. Wij bieden een breed assortiment aan technische oplossingen, waaronder tapwaterpompen van hoge kwaliteit.
 2. Bepaal de juiste capaciteit: Afhankelijk van je behoeften en het type project, is het belangrijk om een pomp met de juiste capaciteit te kiezen. Onze professionals kunnen je hierbij adviseren.
 3. Let op energie-efficiëntie: Om bij te dragen aan duurzaamheid en energiebesparing, is het belangrijk om een energie-efficiënte tapwaterpomp te kiezen.
 4. Vraag om maatwerk: Bij BVW Technische Groothandel begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen om aan jouw specifieke wensen te voldoen.

Bij BVW Technische Groothandel staan we voor betrokken en persoonlijke benadering. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste tapwaterpomp voor jouw project. Met onze hoogwaardige producten en expertise ben je verzekerd van een betrouwbare en duurzame watervoorziening.

Werking en toepassingen doseerpompen

Doseerpompen zijn speciaal ontworpen om vloeistoffen met precisie en consistentie te verplaatsen. Ze zijn ideaal voor toepassingen waarbij een constante stroom of een specifieke hoeveelheid vloeistof nodig is, zoals bij vloerverwarming, waterbehandeling of chemische processen. Bij BVW Technische Groothandel vind je diverse soorten doseerpompen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen,.

Voordelen en nadelen

Doseerpompen bieden tal van voordelen voor je projecten:

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van doseerpompen:

Tips voor de aankoop van een doseerpomp

Bij de juiste doseerpomp kopen voor jouw project, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 1. Capaciteit: Zorg ervoor dat de pomp voldoende capaciteit heeft om aan jouw eisen te voldoen.
 2. Materiaalcompatibiliteit: Kies een pomp die bestand is tegen de vloeistoffen die je wilt verpompen.
 3. Energieverbruik: Kies een energiezuinige pomp om op lange termijn kosten te besparen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Werking en toepassingen vuilwaterpompen

Vuilwaterpompen zijn krachtige pompen die in staat zijn om water met vaste deeltjes, zoals zand, grind en modder, te verplaatsen. Ze worden veel gebruikt in de bouw, installatietechniek, renovatie en industrie. Denk hierbij aan het leegpompen van bouwputten, kelders, vijvers en rioleringen. Bij BVW Technische Groothandel bieden we een breed assortiment aan vuilwaterpompen, zodat je altijd de juiste pomp voor jouw project vindt.

Voordelen en nadelen

Voordelen:

Nadelen:

Tips voor de aankoop van een vuilwaterpomp

 1. Bepaal de benodigde capaciteit en opvoerhoogte van de pomp.
 2. Kies een pomp met een geschikte aansluiting voor jouw leidingwerk.
 3. Let op de maximale deeltjesgrootte die de pomp kan verwerken.
 4. Kies voor een betrouwbaar merk en hoogwaardige materialen.
 5. Vraag advies aan onze experts bij BVW Technische Groothandel voor een persoonlijke aanbeveling op maat.

Pompen kopen

Op zoek naar de perfecte pomp voor jouw project? Zoek niet verder! Bij BVW Technische Groothandel vind je een breed assortiment aan pompen die jouw werkzaamheden efficiënter, duurzamer en kostenefficiënter maken. Wij zijn dé partner voor de technische sector en begrijpen de unieke uitdagingen en behoeften in de branche. Onze ervaring en expertise zorgen ervoor dat jij altijd de juiste pomp kiest voor jouw specifieke toepassing.

Laat je inspireren door ons uitgebreide aanbod en ervaar zelf de voordelen van pompen kopen bij BVW Technische Groothandel. Onze hoogwaardige producten en persoonlijke benadering maken het verschil. Maak eenvoudig online een account aan en plaats je bestelling met jouw persoonlijke kortingspercentage.

BVW Groothandel
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het
Aan het laden...